INZERCE

Zdroj: monica-photo by Getty Images

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g Zvěřinové maso (jelen, srna nebo divoké prase) Přidáno do
  • 200 g Cibule Přidáno do
  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 200 g mrkev Přidáno do
  • 100 g celer Přidáno do
  • 1 Kus stroužek česneku Přidáno do
  • 350 ml červené víno Přidáno do
  • 350 ml Divoký vývar Přidáno do
  • 2 Kus bobkové listy Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Jalovcové bobule Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 1 Štipka černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pro přípravu divočákového guláše nakrájejte divoké maso na cca 2 cm velké kostky. Oslupujte cibuli, mrkvi a celer a nakrájejte je na hrubé kostky. Česnek jemně nakrájejte.

2. Krok

Rozehřejte máslo v velkém hrnci a opečte v něm maso ze všech stran. Vyjměte maso z hrnce a dejte ho stranou.

3. Krok

V téže hrnci orestujte cibuli, mrkev, celer a česnek, dokud nezměknou. Maso vraťte zpět do hrnce.

4. Krok

Přidejte červené víno, divoký vývar, bobkové listy a jalovcové bobule a přiveďte vše k varu. Snížte teplo a nechte gulaš 2 hodiny probublávat.

5. Krok

Ochutnejte divočácký guláš solí a pepřem a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty