Zdroj: monica-photo by Getty Images
Kořeněný divočák guláš
Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.
Ingredience
- 800 g Zvěřinové maso (jelen, srna nebo divoké prase)
- 200 g Cibule
- 2 KL máslo
- 200 g mrkev
- 100 g celer
- 1 Kus stroužek česneku
- 350 ml červené víno
- 350 ml Divoký vývar
- 2 Kus bobkové listy
- 1 Čajová lžička Jalovcové bobule
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu divočákového guláše nakrájejte divoké maso na cca 2 cm velké kostky. Oslupujte cibuli, mrkvi a celer a nakrájejte je na hrubé kostky. Česnek jemně nakrájejte.
Rozehřejte máslo v velkém hrnci a opečte v něm maso ze všech stran. Vyjměte maso z hrnce a dejte ho stranou.
V téže hrnci orestujte cibuli, mrkev, celer a česnek, dokud nezměknou. Maso vraťte zpět do hrnce.
Přidejte červené víno, divoký vývar, bobkové listy a jalovcové bobule a přiveďte vše k varu. Snížte teplo a nechte gulaš 2 hodiny probublávat.
Ochutnejte divočácký guláš solí a pepřem a podávejte.