:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/bY4SAiYdGfM7zKEpN2qX/4720076724afed8cf3caeda482f180.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Koprovka
Recept na přípravu skvělé koprové omáčky z mléka.
Ingredience
- 40 g masla
- 40 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 4 vejce
- 2 Lžíce kroupového cukru
- 1 hrst kopru
- sůl
- 4 Lžíce octa
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si rozehřejete máslo v pánvi na středně vysokém ohni.
Jakmile je máslo rozehřáté, jemně vsypte mouku a míchejte až se do ní máslo vstřebá. Budete mít takovou omáčku, kterou často používám jako základ pro jiné omáčky, takže se nebojte pokud jste s touto technikou ještě nepracovali.
Pak postupně přilijte mléko a míchejte dokud se vše nespojí.
Přidejte cukr, nakrájený kopr a případně osolte dle chuti.
Nakonec přilijte ocet, který dodá omáčce tu správnou kyselost. Po pěti minutách vaření je omáčka připravená.
Vejce uvařte zvlášť na tvrdo a pokrájejte na kolečka, které přidáte do omáčky. Nechte chvíli prohřát a koprovku podávejte s bramborami nebo knedlíkem.