INZERCE

Zdroj: nobtis from Getty Images

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka je tradiční jídlo, které je perfektní pro jarní a letní měsíce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů v kopřivách.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 200 g mladé kopřivy Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks brambory Přidáno do

Ostatní

  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 ks sůl Přidáno do
  • 1 ks pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistěte kopřivy, cibuli a brambory.

2. Krok

Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte kopřivy a chvíli restujte.

3. Krok

Přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.

4. Krok

Vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte do hladka.

5. Krok

Polévku zahustěte jíškou z mouky a vody, dochuťte solí a pepřem.

6. Krok

Podávejte horkou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty