INZERCE
Zdroj: nobtis from Getty Images
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je tradiční jídlo, které je perfektní pro jarní a letní měsíce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů v kopřivách.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Hlavní suroviny
- 200 g mladé kopřivy
- 1 ks velká cibule
- 2 ks brambory
Ostatní
- 1 l zeleninový vývar
- 1 Lžíce mouky
- 1 Lžíce oleje
- 1 ks sůl
- 1 ks pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Očistěte kopřivy, cibuli a brambory.
2. Krok
Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte kopřivy a chvíli restujte.
3. Krok
Přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.
4. Krok
Vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte do hladka.
5. Krok
Polévku zahustěte jíškou z mouky a vody, dochuťte solí a pepřem.
6. Krok
Podávejte horkou. Dobrou chuť!