INZERCE

Zdroj: nobtis from Getty Images

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka je tradiční jídlo, které je perfektní pro jarní a letní měsíce. Toto jídlo je nejen chutné, ale také velmi zdravé díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů v kopřivách.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní suroviny

  • 200 g mladé kopřivy Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks brambory Přidáno do

Ostatní

  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 ks sůl Přidáno do
  • 1 ks pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistěte kopřivy, cibuli a brambory.

2. Krok

Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, přidejte kopřivy a chvíli restujte.

3. Krok

Přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem.

4. Krok

Vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte do hladka.

5. Krok

Polévku zahustěte jíškou z mouky a vody, dochuťte solí a pepřem.

6. Krok

Podávejte horkou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty