INZERCE
Konfitované husí stehno
Užasné křehké stehno ke svátku sv. Martina
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1800 g husí stehno
- 50 g mořská sůl
- 5 g bobkový list
- 5 g kmín
- 5 g Tymián
- 5 g nové koření
- 2 kg husí sádlo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
480 min.
1. Krok
Husí stehna očistěte a zařízněte na konci kosti okolo šlachy aby se kůže pečením pěkně srolovala.
2. Krok
Stehna nakořeňte minimálně 24 hodin dopřeedu a nechte v lednici odležet. Ja raději nakládam 48hodin dopředu.
3. Krok
Rozehřete si sádlo tak na 80°C
4. Krok
Stehna dejte do zapekací misy a zalijte rozehřatým sádlem. Vše dejte to rozehřaté trouby na 95°C - 110°C pomalu péct konfitovat na cca 8-9 hodin.
5. Krok
Po upečení nechte stehna v tuku vychladnout poté opatrně vyndejte. Před podávaním zapečte v troubě na 15min aby měli krásně zlatavou barvu.
6. Krok
Servirujte s lokšemi nebo knedlíkem, bilím a červeným zelím.