INZERCE

Zdroj: Mariha-kitchen for Getty Images

Konfitovaná cibule jako pikantní příloha

Tento recept na cibulový konfit patří k mým nejoblíbenějším a dělala jsem ho už tolikrát, že jsem ho zvládla téměř ve spánku. Je to univerzální recept na přílohu, která je sladká i slaná a skvěle se hodí k bagetám, sýrům, pečeným pokrmům a mnoha dalším. Tak se do toho pojďme pustit a připravme společně tento skvělý recept!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Cibule Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • 2 Tablespoon cukr Přidáno do
  • 150 ml červené víno Přidáno do
  • 2 Tablespoon Balzamikový ocet Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 12 KL čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • Snítka čerstvého tymiánu (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Přípravu cibulového konfitu začněte oloupáním a nakrájením cibule na tenké plátky. Pokud máte tendenci s cibulí plakat, zkuste ji nakrájet pod tekoucí studenou vodou - tento trik se mi vždy osvědčil!

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a dobře ji promíchejte, aby se celá pokryla olejem.

3. Krok

Přidejte cukr a nechte cibuli asi 10 minut karamelizovat. Občas ji otočte, aby byla rovnoměrně propečená.

4. Krok

Poté přilijte červené víno, balzamikový ocet, sůl a pepř. Pokud chcete použít tymián, přidejte ho také.

5. Krok

Pánev přikryjte a nechte asi hodinu vařit. Občas promíchejte a dbejte na to, aby se cibule nepřipálila. V případě potřeby přidejte trochu vody.

6. Krok

Cibule je hotová, když je pěkně měkká a rozvařená do husté omáčky. Nakonec z hotového cibulového konfitu odstraňte stonky tymiánu a domácí cibulový konfit je připraven k podávání.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty