Zdroj: Pixabay
Konečný cizrnový salát Náplň do vegetariánského sendviče
Zvolte zdravější a bezmasou alternativu v podobě tohoto lahodného sendviče s cizrnou. Je plný chutí s různými druhy zeleniny a cizrny a hodí se jako rychlý oběd nebo lehká večeře. Tento sendvič jistě zažene váš hlad a zároveň se ukáže jako lahodně chutný.
Ingredience
- 1 konzervy Propláchnutá a okapaná cizrna
- 1⁄4 šálek majonéza
- 1 čajová lžička Dijonská hořčice
- 1⁄2 Malá červená cibule, jemně nakrájená
- 1 stonek Celer, jemně nasekaný
- 2 pl Nasekaná čerstvá petržel
- 1 čajová lžička citronová šťáva
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 4 plátky chleba
- Hlávkový salát k podávání
- Plátky rajčat k podávání
Nejnovější letáky
Postup
V míse rozmačkejte cizrnu na kaši, až získá konzistenci kaše.
K cizrně přidejte majonézu, dijonskou hořčici, červenou cibuli, celer, petržel a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud se ingredience dobře nespojí.
Cizrnovou směs osolte a opepřete podle chuti.
Opečte plátky chleba.
Na jeden krajíc chleba rozetřete velké množství cizrnové směsi. Přidejte salát a plátky rajčat.
Navrch položte druhý plátek chleba.
Postup opakujte i u druhého sendviče.
Sendviče rozkrojte napůl a ihned podávejte.