Zdroj: Pixabay: VetoNogueira
Koláč s mangem a kokosem
Bohatá struktura tohoto dortu v kombinaci s ovocnou, pikantní chutí pravého manga a krémovou vůní kokosu vždy hosty naprosto nadchne.
Ingredience
- 1 Zralé mango (oloupané, zbavené jadérek a nakrájené)
- 11⁄2 šálky hladké mouky
- 1 šálek Surového cukru
- 1⁄2 šálek Sušeného kokosu
- 3 Velká vejce
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 1⁄2 šálek kokosového mléka
- 1⁄2 šálek Nesoleného másla (změklého)
- 1⁄4 čajová lžička Soli
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, což je podle mě optimální teplota pro většinu koláčů.
Devítipalcovou dortovou formu vymažte trochou másla a vyložte pergamenovým papírem. Ze zkušenosti vím, že je třeba dbát na to, aby papír sahal až k okraji formy, protože zabraňuje přilepení a pomáhá při vyjímání dortu.
V míse smíchejte hladkou mouku, surový cukr, sušený kokos a sůl. Doporučuji mouku nejprve prosít, aby byla lehčí a nadýchanější.
V samostatné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do krémové konzistence. Podle mých zkušeností se tak do směsi dostane více vzduchu a zlepší se struktura dortu.
Postupně přidávejte jedno po druhém vejce do másla a cukru a dbejte na to, aby se každé z nich dobře zapracovalo, než přidáte další.
Do směsi vmíchejte vanilkový extrakt a nakrájené mango. Dbejte na to, aby byly kousky manga dobře rozptýlené po celé směsi, aby každé sousto mělo nádech ovocné chuti.
Začněte spojovat suchou a mokrou směs pomalým přidáváním moučné směsi za současného přelévání kokosového mléka. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou.
Pečte přibližně 60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Koláč nechte asi 10 minut vychladnout na pánvi, poté jej překlopte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.