INZERCE

Zdroj: artfocus via Adobe Stock

Klasické závitky z hlávkové kapusty

Pochoutka z německé kuchyně, závitky z hlávkové kapusty jsou plněné mletým masem, které se dušení v chutné vývaru. Jsou ideální pro pohodovou rodinnou večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vyplnění

  • 500 g mleté maso Přidáno do
  • 1 Kus Cibule, nakrájená na drobno Přidáno do
  • 1 jemně nasekané stroužek česneku Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 12 KL pepř Přidáno do

Pro roládky

  • 8 Kus Listy zelí Přidáno do
  • 2 KL máslo Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro přípravu závinů z růžičkového zelí si nejprve připravte náplň tím, že smícháte mleté maso s cibulí, česnekem, solí a pepřem.

2. Krok

Blanšírujte listy zelí na několik minut ve vroucí vodě, dokud nejsou měkké.

3. Krok

Naneste na každý list zelí hojnou porci náplně a pevně jej zabalte. Ujistěte se, že konec listu je dole, aby se zabránilo úniku náplně.

4. Krok

Rozpusťte máslo na velké pánvi a opečte rolády ze všech stran, dokud nejsou lehce zhnědé.

5. Krok

Přidejte hovězí vývar do pánve a nechte rolády v něm dusit, dokud nejsou dobře propečené, asi 30 minut.

6. Krok

Podávejte plněné zelí horké, doprovázené bramborovou kaší nebo rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty