Zdroj: artfocus via Adobe Stock
Klasické závitky z hlávkové kapusty
Pochoutka z německé kuchyně, závitky z hlávkové kapusty jsou plněné mletým masem, které se dušení v chutné vývaru. Jsou ideální pro pohodovou rodinnou večeři.
Ingredience
Vyplnění
- 500 g mleté maso
- 1 Kus Cibule, nakrájená na drobno
- 1 jemně nasekané stroužek česneku
- 1 KL sůl
- 1⁄2 KL pepř
Pro roládky
- 8 Kus Listy zelí
- 2 KL máslo
- 500 ml hovězí vývar
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu závinů z růžičkového zelí si nejprve připravte náplň tím, že smícháte mleté maso s cibulí, česnekem, solí a pepřem.
Blanšírujte listy zelí na několik minut ve vroucí vodě, dokud nejsou měkké.
Naneste na každý list zelí hojnou porci náplně a pevně jej zabalte. Ujistěte se, že konec listu je dole, aby se zabránilo úniku náplně.
Rozpusťte máslo na velké pánvi a opečte rolády ze všech stran, dokud nejsou lehce zhnědé.
Přidejte hovězí vývar do pánve a nechte rolády v něm dusit, dokud nejsou dobře propečené, asi 30 minut.
Podávejte plněné zelí horké, doprovázené bramborovou kaší nebo rýží.