Zdroj: kabVision for Adobe Stock
Klasické švábské zelí spaetzle
Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!
Ingredience
- 300 g Spaetzle
- 500 g kysané zelí
- 2 Cibule
- 100 g slanina
- 1 KL olej
- sůl a pepř
- 1 KL kmínová semínka
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě Krautspätzle nejprve nakrájejte cibuli a slaninu. Tento krok zajistí, že se tyto ingredience rovnoměrně uvaří a dobře rozloží své chutě.
Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm slaninu. Doporučuji nesmažit slaninu příliš do křupava, jinak bude příliš tvrdá.
Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. Dušením cibule ve vyškvařené slanině získá cibule obzvlášť výraznou chuť.
Přidejte kysané zelí a kmín a vařte na mírném ohni 20 minut. Pokud chcete, můžete zelí podlít trochou vody nebo vývaru, aby bylo šťavnatější.
Spetzle vmíchejte do zelí a dochuťte solí a pepřem. Čerstvě mletý pepř je zde velmi důležitý.
Zelí spaetzle znovu dobře promíchejte a ještě několik minut povařte. Tím se zajistí, že spaetzle absorbují chutě zelí.