INZERCE

Zdroj: kabVision for Adobe Stock

Klasické švábské zelí spaetzle

Tento tradiční jihoněmecký pokrm patří k mým nejoblíbenějším a připravovala jsem ho už mnohokrát. Kombinace pikantních spaetzle a lehce nakyslé chuti zelí je nejen lahodná, ale také velmi sytá. Opravdové pohodové jídlo, které v chladném období chutná obzvlášť dobře!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g Spaetzle Přidáno do
  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 100 g slanina Přidáno do
  • 1 KL olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 KL kmínová semínka Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Při přípravě Krautspätzle nejprve nakrájejte cibuli a slaninu. Tento krok zajistí, že se tyto ingredience rovnoměrně uvaří a dobře rozloží své chutě.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm slaninu. Doporučuji nesmažit slaninu příliš do křupava, jinak bude příliš tvrdá.

3. Krok

Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. Dušením cibule ve vyškvařené slanině získá cibule obzvlášť výraznou chuť.

4. Krok

Přidejte kysané zelí a kmín a vařte na mírném ohni 20 minut. Pokud chcete, můžete zelí podlít trochou vody nebo vývaru, aby bylo šťavnatější.

5. Krok

Spetzle vmíchejte do zelí a dochuťte solí a pepřem. Čerstvě mletý pepř je zde velmi důležitý.

6. Krok

Zelí spaetzle znovu dobře promíchejte a ještě několik minut povařte. Tím se zajistí, že spaetzle absorbují chutě zelí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty