INZERCE

Zdroj: fashhotographic from Getty Images

Klasické palačinky

Klasické palačinky jsou tenké a měkké, obvykle se podávají posypané moučkovým cukrem, s džemem nebo s ovocem. Toto jednoduché jídlo je oblíbenou volbou na snídani, oběd nebo desert. Palačinky mohou být také plněné sladkou nebo slanou náplní podle chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml Mléko Přidáno do
  • 2 ks Vejce Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 2 pl cukr Přidáno do
  • 1 pl rostlinný olej Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Do mísy smíchejte všechny suché ingredience (mouka, sůl, cukr) a uprostřed vytvořte důlek.

2. Krok

Do jamek přidejte vejce, rum a začněte pomalu přidávat mléko, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.

3. Krok

Často míchejte a nechte odstát 20 minut.

4. Krok

Palačinkovou pánev rozehřejte a potřete olejem. Vlijte cca 1/4 šálky těsta a rovnoměrně ho rozetřete po celé pánvi.

5. Krok

Pečte na středně silném ohni, dokud spodní strana není zlatohnědá (přibližně 2 minuty), poté palačinku otočte a pečte ještě 1-2 minuty.

6. Krok

Pokud se těsto peče příliš rychle, snižte teplotu. Pokud je palačinka příliš silná, přidejte do těsta více mléka.

7. Krok

Opakujte proces s ostatní cestou. Před vařením každé nové palačinky potřete pánvičku olejem.

8. Krok

Podávejte palačinky teplé, posypte je moučkovým cukrem, potřete džemem nebo pokapejte medem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty