Zdroj: fashhotographic from Getty Images
Klasické palačinky
Klasické palačinky jsou tenké a měkké, obvykle se podávají posypané moučkovým cukrem, s džemem nebo s ovocem. Toto jednoduché jídlo je oblíbenou volbou na snídani, oběd nebo desert. Palačinky mohou být také plněné sladkou nebo slanou náplní podle chuti.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 500 ml Mléko
- 2 ks Vejce
- 1 Štipka sůl
- 2 pl cukr
- 1 pl rostlinný olej
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy smíchejte všechny suché ingredience (mouka, sůl, cukr) a uprostřed vytvořte důlek.
Do jamek přidejte vejce, rum a začněte pomalu přidávat mléko, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Často míchejte a nechte odstát 20 minut.
Palačinkovou pánev rozehřejte a potřete olejem. Vlijte cca 1/4 šálky těsta a rovnoměrně ho rozetřete po celé pánvi.
Pečte na středně silném ohni, dokud spodní strana není zlatohnědá (přibližně 2 minuty), poté palačinku otočte a pečte ještě 1-2 minuty.
Pokud se těsto peče příliš rychle, snižte teplotu. Pokud je palačinka příliš silná, přidejte do těsta více mléka.
Opakujte proces s ostatní cestou. Před vařením každé nové palačinky potřete pánvičku olejem.
Podávejte palačinky teplé, posypte je moučkovým cukrem, potřete džemem nebo pokapejte medem.