INZERCE

Zdroj: Canva

Klasická cibulačka

Franccouzská kuchyně za pár minut? Jistě! Rychlá cibulačka nebo pokud byste chtěli, tak staročeská cibulačka, je opravdu jednoduchý a přitom velmi chutný recept. Pojďme se na ni podívat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce sádla nebo oleje Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 litry vývaru či vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Prvně cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Krok

Sádlo či olej rozpálíme v hrnci na středním ohni a poté přidáme cibuli. Pořádně osolíme, opepříme a promícháme.

3. Krok

Cibuli dusíme cca 20 minut, dokud není měkká a zlatavá.

4. Krok

Přidáme mletou papriku, majoránku a cukr.

5. Krok

Promícháme a dusíme dalších 5 minut.

6. Krok

Přidáme mouku a důkladně promícháme.

7. Krok

Přilijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.

8. Krok

Poté snížíme teplotu a vaříme cca 20 minut, dokud polévka nezhoustne.

9. Krok

Přidáme ocet a krásně promícháme.

10. Krok

Cibulačku dochutíme solí a pepřem dle vaší chuti.

11. Krok

Podáváme s křenem a kousky pečiva.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty