Zdroj: Canva
Klasická cibulačka
Franccouzská kuchyně za pár minut? Jistě! Rychlá cibulačka nebo pokud byste chtěli, tak staročeská cibulačka, je opravdu jednoduchý a přitom velmi chutný recept. Pojďme se na ni podívat.
Ingredience
- 2 Lžíce sádla nebo oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička cukru
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 Lžíce octa
- 2 litry vývaru či vody
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Prvně cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Sádlo či olej rozpálíme v hrnci na středním ohni a poté přidáme cibuli. Pořádně osolíme, opepříme a promícháme.
Cibuli dusíme cca 20 minut, dokud není měkká a zlatavá.
Přidáme mletou papriku, majoránku a cukr.
Promícháme a dusíme dalších 5 minut.
Přidáme mouku a důkladně promícháme.
Přilijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.
Poté snížíme teplotu a vaříme cca 20 minut, dokud polévka nezhoustne.
Přidáme ocet a krásně promícháme.
Cibulačku dochutíme solí a pepřem dle vaší chuti.
Podáváme s křenem a kousky pečiva.