Zdroj: Yotka from Getty Images
Kdoulová tinktura na pálence
Jsem velkým milovníkem domácích likérů. Tuto kdoulovou tinkturu připravuji každý rok na podzim, kdy jsou kdoule nejchutnější a nejvoňavější. Likér je sladký a lehce nakyslý.
Ingredience
- 1 kg Kdoule
- 1 litrů Moonshine
- 500 gramy Cukr
- 1 ks vanilková tyčinka
- 11⁄2 litrů vody
- Citronová kůra
Nejnovější letáky
Postup
Kdoule důkladně omyjte, rozkrojte na polovinu a odstraňte semenná hnízda. Poté je nakrájejte na malé kousky.
Kdoule vložte do velkého hrnce, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte cukr, vanilkovou tyčinku a citronovou kůru a vařte na mírném ohni asi 40 minut, dokud ovoce nezměkne a nepustí šťávu.
Po této době ovocnou směs ochlaďte a přeceďte ji přes husté síto nebo plátno, abyste se zbavili zbylých slupek.
Do vzniklé šťávy přidejte pálenku, promíchejte a přelijte do velké sklenice nebo láhve.
Tinkturu uchovávejte na chladném a tmavém místě po dobu asi 2-3 měsíců a čas od času s ní zatřeste.
Po uplynutí této doby likér přelijte do lahví. Hotovo! Můžeme jej podávat a vychutnávat si jeho jedinečnou chuť.