Zdroj: Pixabay: 1643606
Kávový likér domácí výroby
Pokud chcete opravdu bohatou chuť, zkuste si ji připravit s dvojitou dávkou kávy. Ujistěte se, že máte kuchyň dobře vyvětranou od výparů z procesu vaření!
Ingredience
- 1 l vodka
- 500 g cukr
- 30 g instantní káva
- 1 vanilka Rod
Nejnovější letáky
Postup
Na sporák postavte středně velký hrnec. Je důležité, abyste nepoužívali příliš malý hrnec, protože při míchání by se likér mohl snadno vylít. Podle mých zkušeností je nejlepší použít středně velký hrnec z nerezové oceli.
V hrnci smíchejte cukr a instantní kávu. Použijte co nejkvalitnější instantní kávu, protože od ní se bude odvíjet chuť hotového likéru.
Přidejte asi 200 ml vody a vařte na sporáku, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tento přípravný krok zajistí, že se cukr ve vodce zcela rozpustí a rovnoměrně rozptýlí, aby ji ochutil.
Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Je důležité nepřidávat vodku, když je horká, protože by se mohla část alkoholu odpařit.
Když je směs kávového cukru vlažná, přidejte vodku a vanilkový lusk. Doporučuji vyškrábat vnitřek vanilkového lusku a vmíchat ho do likéru. Tím se zintenzivní vanilková chuť.
Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho stát nejméně 2 týdny, ale až 1 měsíc. V této době se chuť skutečně spojí.