Zdroj: Pixabay : sardenacarlo
Kávové sušenky recept
Tyto kávové sušenky jsou ideální pro každý den, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného. Díky své výrazné vůni a lahodné chuti poskytují nesrovnatelný chuťový zážitek. Jako vášnivá milovnice kávy a amatérská pekařka jsem tento recept připravila již mnohokrát a vždy jsem si všimla, jak dobře chutná rodině i přátelům.
Ingredience
- 1 Pohár Máslo (měkké)
- 11⁄2 Pohár cukr
- 1 vejce
- 1 KL vanilková esence
- 3 Tablespoon Instantní kávový prášek
- 21⁄2 Pohár Mouka
- 1⁄2 KL prášek do pečiva
- 1⁄4 KL sůl
- Čokoládová poleva (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct kávové sušenky, nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Zjistila jsem, že papír na pečení poskytuje nejčistší a nejjednodušší výsledek.
Ve velké míse šlehejte změklé máslo a cukr, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Poté přidejte vejce, vanilku a instantní kávový prášek. Instantní káva dodá sušenkám jedinečnou chuť.
V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a pak je pomalu přidejte do máslové směsi. Ujistěte se, že je vše dobře promícháno.
Těsto vytvarujte a položte na připravený plech. Na každou sušenku by měla připadnout asi 1 polévková lžíce těsta a dostatek místa mezi nimi, protože se během pečení rozšíří.
Sušenky pečte asi 10-15 minut nebo do zlatohněda na okrajích. Uprostřed se mohou zdát ještě trochu měkké, ale to nevadí - po vychladnutí ztvrdnou.
Kávové sušenky vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout na plechu, poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Vychladlé kávové sušenky lze případně potřít čokoládovou polevou, aby byly ještě sladší.