INZERCE
Kaštanový dezert
Cheesecake s kaštanovým pyré a mrkvovo-pomerančovým těstem.
INZERCE
Ingredience
porce
6
MERUŇKOVO-POMERANČOVÝ KORPUS
- 40 g jemně nastrouhaná mrkev
- 40 g změklé máslo
- 45 g krystalový cukr
- 1⁄2 vejce
- 80 celozrnná špaldová mouka
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 80 ml Pomerančový džus
- pomerančová kůra
KRÉM Z KAŠTANŮ + POMERANČ
- 250 g kaštanové pyré
- 250 g Jemný tvaroh
- 200 g zakysaná smetana
- Trochu Pomerančové šťávy a kůry
- 3 pl moučkový cukr
- 1 pl mouka hladká speciální
- 1 vejce
MLÉČNÁ ČOKOLÁDOVÁ OMÁČKA
- 125 g Mléčná čokoláda na vaření
- 50 ml Smetana na šlehání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
MRKVOVO-POMERANČOVÝ KORPUS: Nejprve vyšleháme máslo s cukrem a následně s vejcem. Poté přidáme sypké ingredience a nakonec lopatkou vmícháme mrkev a pomerančovou šťávu.
2. Krok
Vznikne husté těsto. Dáme péct na 180°C/přibližně 15 min. a počkáme, až úplně vychladne. Můžeme upéct i den předem a nechat ve formě.
3. Krok
KRÉM Z KAŠTANOVÉHO PYRÉ + POMERANČ: Vše smícháme dohromady. Hotový krém vlijeme na vychlazený upečený korpus a dáme znovu péct na 140°C/přibližně 70 minut. Po upečení necháme dort ještě hodinu v vypnuté zavřené troubě a poté ho necháme vychladnout při pootevřené troubě.
4. Krok
Na vychlazený koláč nalijeme čoko vrstvu a dáme na pár hodin do lednice. Nejlépe přes noc.
5. Krok
Dobrou chuť. :)