Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Karlovarský knedlík
Zde je můj oblíbený recept na klasický Karlovarský knedlík, který považuji za nepostradatelný doplňek k mnoha tradičním českým jídlům. Tento Knedlík je hustý, chutný a dokonale absorbuje šťávy z masitých omáček.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- 1 ks vejce
- 1 Lžíce Soli
- 250 ml mléka
- 150 g starého rohlíku
- máslo na vymazání formy
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a solí. Poté postupně přidejte vejce a mléko, neustále míchejte, dokud těsto není hladké.
Těsto pak nechte odpočívat cca 20 minut, to je doba, kterou já považuji za ideální na získání správné konzistence těsta. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte formu na knedlík máslem, aby se vám knedlík nelepil.
Těsto poté vložte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu.
Po vytažení z trouby nechte knedlík ještě chvíli odpočívat a poté ho nakrájejte na plátky.