INZERCE

Zdroj: Dar1930 from Getty Images

Kapr na másle

Tento pokrm - kapr na másle - je pro mě neodmyslitelně spojen s Vánoci a tradičně se u nás objevuje na štědrovečerním stole.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus kapr Přidáno do
  • 150 g masla Přidáno do
  • citronová šťáva Přidáno do
  • čerstvého kopr Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Kapr se nejprve omyje a vykuchá. Po očištění ho osolím a opepřím.

2. Krok

Poté kapra namažu citronovou šťávou, která dodá masu svěží a jemně kyselou chuť. Poté kapra nechám cca 15 minut odstát.

3. Krok

V mezidobí předehřeji troubu na 200°C. Po čekání kapra potřu rozpuštěným máslem a vložím do trouby. Peču ho asi hodinu a půl do zlatova. Během pečení kapra občas potřu máslem a jeho vlastní šťávou, aby maso zůstalo šťavnaté.

4. Krok

Po vynutí z trouby posypu kapra čerstvým koprem a podávám se zeleninou a bramborami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty