INZERCE
Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Kapr na másle
Tento pokrm - kapr na másle - je pro mě neodmyslitelně spojen s Vánoci a tradičně se u nás objevuje na štědrovečerním stole.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus kapr
- 150 g masla
- citronová šťáva
- čerstvého kopr
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Kapr se nejprve omyje a vykuchá. Po očištění ho osolím a opepřím.
2. Krok
Poté kapra namažu citronovou šťávou, která dodá masu svěží a jemně kyselou chuť. Poté kapra nechám cca 15 minut odstát.
3. Krok
V mezidobí předehřeji troubu na 200°C. Po čekání kapra potřu rozpuštěným máslem a vložím do trouby. Peču ho asi hodinu a půl do zlatova. Během pečení kapra občas potřu máslem a jeho vlastní šťávou, aby maso zůstalo šťavnaté.
4. Krok
Po vynutí z trouby posypu kapra čerstvým koprem a podávám se zeleninou a bramborami.