Kachní prsa glazurovaná v medu s grilovanými broskvemi a letními jablky
Kachní prsa glazurovaná v medu s grilovanými broskvemi a jablky jsou skvělým letním jídlem, které se perfektní hodí pro slavnostní tabuli i rodinnou oslavu.
Ingredience
Suroviny
- 700 g kachních prsou s kůží
- 2 Lžíce medu
- 4 lžice sojové omáčky
- 1 Lžíce koriandrových semínek
- 2 hvězdy badyánu
- Čerstvé Koriandr
- sůl a pepř
Na přílohu
- 3 broskve
- 3 jablka letní nebo jiné sezónní ovoce
- 50 g cukr třtinový
- 200 ml bílého vína
- sůl mořskou a čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
1
Kachní prsa očistíme od všech blanek, nařízneme kůži do mřížky a nakrájíme na velké kousky.
Okořeníme solí a čerstvým pepřem. Poté dáme na sporák pánev a rozehřejeme na střední teplotu. Kachní prsa vložíme kůží dolů a necháme pomalu vyškvařit tuk z kůže do zlatavě hnědé barvy.
Maso vyndáme z pánve a dáme rozehřát do tuku badyán a koriandrová semínka, dvě lžičky medu a necháme zkaramelizovat do zlatavé barvy.
Poté zastříkneme sójovou omáčkou a necháme chvíli zredukovat. Kachní prsa vrátíme zpět do omáčky a pomalu v ní pečeme, otáčíme, přeléváme asi 12 minut.
Ve druhé pánvi si rozpustíme máslo a třtinový cukr na karamel. Přidáme odpeckované a nakrájené broskve a jablka. Chvíli opečeme, aby se karamel obalil okolo ovoce.
Poté zakápneme bílým vínem a dochutíme čerstvým pepřem, mořskou solí a čerstvou mátou nebo koriandrem.4
Grilované broskve s jablky ihned servírujeme společně s glazurovaným masem.