:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/6977f867ef1924f89a59047614e142.jpeg)
Kachní prsa glazurovaná v medu s grilovanými broskvemi a letními jablky
Kachní prsa glazurovaná v medu s grilovanými broskvemi a jablky jsou skvělým letním jídlem, které se perfektní hodí pro slavnostní tabuli i rodinnou oslavu.
Ingredience
Suroviny
- 700 g kachních prsou s kůží
- 2 Lžíce medu
- 4 lžice sojové omáčky
- 1 Lžíce koriandrových semínek
- 2 hvězdy badyánu
- Čerstvé Koriandr
- sůl a pepř
Na přílohu
- 3 broskve
- 3 jablka letní nebo jiné sezónní ovoce
- 50 g cukr třtinový
- 200 ml bílého vína
- sůl mořskou a čerstvě mletý pepř
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/933014401c47fdb5e1486ae3971947.jpeg)
Kachní prsa očistíme od všech blanek, nařízneme kůži do mřížky a nakrájíme na velké kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/b9505d32a1b2434ce4c2ac9ad6bd0f.jpeg)
Okořeníme solí a čerstvým pepřem. Poté dáme na sporák pánev a rozehřejeme na střední teplotu. Kachní prsa vložíme kůží dolů a necháme pomalu vyškvařit tuk z kůže do zlatavě hnědé barvy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/468c9a4f3ddee6b05d8479730b6279.jpeg)
Maso vyndáme z pánve a dáme rozehřát do tuku badyán a koriandrová semínka, dvě lžičky medu a necháme zkaramelizovat do zlatavé barvy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/63ce1bbe68a1e9c9b8159ec3bd809a.jpeg)
Poté zastříkneme sójovou omáčkou a necháme chvíli zredukovat. Kachní prsa vrátíme zpět do omáčky a pomalu v ní pečeme, otáčíme, přeléváme asi 12 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/598402e91c074fa1a930cae3553478.jpeg)
Ve druhé pánvi si rozpustíme máslo a třtinový cukr na karamel. Přidáme odpeckované a nakrájené broskve a jablka. Chvíli opečeme, aby se karamel obalil okolo ovoce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/e35daa0c7cc2be344092ca34a8fa43.jpeg)
Poté zakápneme bílým vínem a dochutíme čerstvým pepřem, mořskou solí a čerstvou mátou nebo koriandrem.4
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/960222017a4800aff06261e3fb6d9f.jpeg)
Grilované broskve s jablky ihned servírujeme společně s glazurovaným masem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/kPVmAiQIm4N1jb1IJBSK/5ae13bc8fc196f46b3a99c677eb3d7.jpeg)