Kachna na pomerančích
Medovo-pomerančová kachní prsa, která si zachovají šťavnatost a připravit je doma zvládne každý.
Ingredience
- 400 g kachní prsa
- 1 kus pomeranč
- 3 polévková lžíce Med
- Sůl a černý pepř
Bramborová kaše
- 5 kus větší brambory
- mléko
- 1 polévková lžíce máslo
- 1 čl Sůl
- 0.3 čl mletý muškátový oříšek
- 0.3 čajová lžička mletý černý pepř
Příloha
- fazole
- cibule
- houby
- slanina
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme si suroviny, které budeme potřebovat.
Zdroj: Youtube
Kachnu připravíme ořezáním od přebytečných tuků ve masu. Kůži jemně nařezáme, osušíme a ochutíme solí a kořením z obou stran. Takto připravené maso položíme na rozehřátou pánvi a postupně zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztát tuk a opečeme z obou stran, dokud se kůže nezabarví do zlatova cca. 5 až 7 minut. Tuk, který vznikne přelijeme do misky a odložíme stranou.
Zdroj: Youtube
Omáčku připravíme tak, že do pánve s kachním masem přidáme 3 lžíce medu, šťávu z pomeranče a nakrájené kousky pomeranče. Necháme asi 2 minuty dušit a stále maso podléváme vzniklou omáčkou.
Zdroj: Youtube
Vypneme topení a pánvi s masem přesuneme do předehřáté trouby na dalších 7 minut při teplotě 180 stupňů.
Zdroj: Youtube
Zatímco se maso peče, připravíme si bramborovou kaši. Uvařené brambory rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, kořením, špetkou muškátového oříšku. Přidáme 1 lžíci másla, trochu mléka a sádlo z kachny, které jsme si odložili stranou. Množství upravíme podle hustoty / konzistence kaše. Zelené fazole připravíme blanšírovaním a odložíme stranou. Nakrájíme cibuli na drobno a osmažíme na troše oleje, přidáme šampiony a slaninu také nakrájenou na drobno. Na závěr přidáme fazolky a společně restujeme 2 minuty na vysoké teplotě.
Zdroj: Youtube
Po vyjmutí kachních prsou z trouby je necháme několik minut odpočívat na mřížce a pak můžeme servírovat s kaší a směsí fazolí a šampiňonů. Nakonec zakápneme připravenou omáčkou z pečení.
Zdroj: Youtube