Zdroj: hanusst from Getty Images
Jelení ragú
Tento recept je ideální pro přípravu šťavnatého jeleního ragú, který se perfektně hodí na chladné podzimní a zimní dny. Ragú se vaří na nízkém ohni, aby se všechny chutě dokonale sloučily. Nejlépe se podává s domácím chlebem nebo knedlíkem.
Ingredience
- 700 g Jelení maso
- 2 ks mrkev
- 2 ks pórek
- 2 ks Cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 ks bobkový list
- 500 ml hovězí vývar
- 200 ml červené víno
- 3 pl Rajčatová omáčka
- 2 čl sůl
- 1 čl mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nakrájejte zeleninu na malé kusy a jelení maso na větší kostky. Maso posypte solí a kořením.
Na pánvici rozpalte olej a opečte maso do zlatova. Pak ho vyjměte a odložte stranou.
Na stejné pánvi opečte cibuli, pór, mrkev a česnek. K zelenině přidejte mleté rajčaty a nechte dovařit.
Když je zelenina měkká, přidejte maso zpět na pánev, zalijte vývarem a vínem. Přidejte bobkový list a nechte asi hodinu vařit na nízkém ohni.
Po hodině promíchejte a pokračujte v vaření dalších 30 minut. Pokud je to potřebné, přidejte vodu.
Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.