INZERCE
Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem

Tento fantastický recept z mladého kusu mléčného jehněčího mi nedalo a dokonce jsem doplnil i sezonní medvědí česnek a lokální selský sýr z farmy na který jsem v globusu narazil a výsledek byl naprosto úžasný.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg jehněčí kýty Přidáno do
  • 2 ks cibule oloupané a nakrájené Přidáno do
  • 250 g mrkve Přidáno do
  • 200 g červené čerstvé kapie Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • 200 ml červeného vína Přidáno do
  • 1 Lžíce protlaku rajčatového Přidáno do
  • 1 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • snítka rozmarýnu Přidáno do
  • 2 ks bobkového listu Přidáno do
  • 2 ks celé skořice Přidáno do
  • plechovka rajčat san marzano Přidáno do
  • 50 g medu Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 500 g Orzo těstovinová rýže ze pšeničné semoliny Přidáno do
  • 100 g čerstvého medvědího česneku nebo petrželky Přidáno do
  • sýr měkký Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

KROK 1

2. Krok

Nakrájíme si jehněčí kýtu i s tukovým krytím, a vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Osolíme a opepříme a pozvolná opékáme zhruba 10 minut po všech stranách.

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem - krok přípravy 1
3. Krok

Nakrájíme si veškerou zeleninu, cibuli , mrkve a papriku a vše taky orestujeme na olivovém oleji nejlépe v ohnivzdorném hrnci který se hodí k zapékaní v troubě. Jakmile je zelenina orestovaná to zlatova přidáme trochu mleté papriky a protlaku a vše ještě osmahneme. Poté přidáme drcené rajčata, rozmarýn a med promícháme a odstavíme.

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem - krok přípravy 1
4. Krok

Orestované jehněčí maso podlijeme červeným vínem a necháme chvílí zredukovat. Poté vložíme vše do hrnce se zeleninou a rajčaty. Podlijeme vodou a přiklopíme poklici a dusíme maso na středním ohni minimálně 1 hodinu dokud není dostatečně měkké.

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem - krok přípravy 1
5. Krok

Když máme maso změklé, přisypeme orzo (těstovinovou rýži) promícháme, dochutíme a přidáme koření bobkový list a skořici. Vše poté vložíme do předehřáté trouby na 190°C zhruba na 25-30 minut

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem - krok přípravy 1
6. Krok

Po upečení znovu zlehka promícháme, pokud je sezona nasekáme čerstvý medvědí česnek ale taky se hodí plochá petrželka nebo máta. A nakonec posypeme čerstvým tvarohovým sýrem nebo Feta sýrem. Zakápneme olivovým olejem a rovnou servírujeme.

Jehněčí kýta pomalu pečená s orzem, rajčaty, čerstvý sýrem a medvědím česnekem - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty