INZERCE

Zdroj: Pixabay: 5671698

Jednoduchý staromódní čokoládový fondán

Na domácím čokoládovém fondánu je něco uklidňujícího. Je to snadný dezert, který lze upravit různými přísadami, například ořechy nebo marshmallows.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 2 šálky krystalový cukr Přidáno do
  • 12 šálek kakao Přidáno do
  • 1 šálek mléko Přidáno do
  • 4 pl nesolené máslo Přidáno do
  • 1 čajová lžička čistý vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Na základě svých zkušeností s přípravou tohoto pokrmu nejprve smíchejte cukr a kakao ve středně velkém hrnci. Tyto suché přísady je nutné nejprve smíchat, aby se kakao rovnoměrně rozprostřelo po celém fondánu.

2. Krok

Mléko přilévejte postupně. Doporučuji použít dřevěnou lžíci, abyste nepoškrábali hrnec. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs nepřijde do varu.

3. Krok

Snižte teplotu na minimum a nechte směs bez míchání vařit, dokud nedosáhne fáze měkkých kuliček (234-240 °F na cukrářském teploměru). Podle mých zkušeností se nenechte zlákat ke zvýšení teploty, abyste proces urychlili, protože to může způsobit spálení směsi.

4. Krok

Odstavte hrnec z ohně a přidejte máslo a vanilkový extrakt, ale zatím nemíchejte. Nechte fondán vychladnout na 110 °C.

5. Krok

Po vychladnutí šlehejte, dokud fondán nezhoustne a neztratí lesk. Může to trvat až 15 minut šlehání, ale díky tomu je fondán nádherně krémový.

6. Krok

Ihned nalijte fondán do vymazané formy 8x8 palců a nechte ho vychladnout a ztuhnout. Od zchlazení až po krájení fondánu je klíčová trpělivost. Příliš brzké krájení může způsobit, že se fondán rozpadne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty