Zdroj: bhofack2 via iStockPhotos
Jednoduché "Schütteltorte" s ovocem
Domácí Schütteltorte je opravdovou lahůdkou. Dort jsem dělala několikrát pro svou rodinu a přátele a pokaždé byl naprostým hitem. Jednou z výhod tohoto receptu je, že je opravdu jednoduchý - stačí všechny ingredience hodit dohromady a smíchat, odtud název "Schütteltorte" Kombinace sladkého dortu, lehkého krému a doplněného ovocem je prostě neodolatelná!
Ingredience
Pro dortový základ :
- 200 g cukr
- 250 g Mouka
- 4 Vejce
- 150 ml olej
- 150 ml mléko
- 1 Balíček prášek do pečiva
- 2 Balíček vanilkový cukr
- špetka soli
Na krém:
- 200 ml Cream
- 400 gr Quark
- 2 Balíček vanilkový cukr
- 2 Tablespoon cukr
- Čerstvé bobule a ovoce na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li Schütteltorte upéct, předehřejte troubu na 180 stupňů. Vždy doporučuji plech předem vymazat tukem nebo vyložit pečicím papírem, aby se koláč nepřichytil.
Poté smíchejte všechny suché přísady (cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl) ve velké míse.
Přidejte vejce, olej a mléko. Nyní přichází část, která dala tomuto koláči jeho název: V míse se silně protřepává nebo se používá mixér, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.
Těsto nalijte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý. Dobrým trikem, jak zkontrolovat, zda je koláč hotový, je zapíchnout do jeho středu párátko. Pokud vyjde čistý, je koláč hotový!
Zatímco se dort peče, můžete připravit krém. Smetanu ušlehejte do tuha a smíchejte ji s tvarohem, vanilkovým cukrem a cukrem. Doporučuji tvaroh předem scedit, aby krém nebyl příliš řídký.
Po vychladnutí dort rovnoměrně potřete krémem a ozdobte čerstvým ovocem a bobulemi. Nyní je dort připraven k podávání! Tip: Tento dort chutná ještě lépe, když ho necháte přes noc stát v lednici.