INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jednoduché křupavé obalované a smažené hřebenatky

Nic nechutná jako dovolená u moře víc než smažené hřebenatky. Tento recept je snadný na přípravu, ale zároveň gurmánský a přináší lehce opečené, dozlatova opečené čerstvé hřebenatky s křupavým povrchem a šťavnatým vnitřkem. Jsou ideální jako hlavní jídlo, které můžete podávat s omáčkou, hranolky a salátem, nebo jako předkrm, kterým můžete zahájit jakékoli jídlo z mořských plodů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 16 Velké čerstvé hřebenatky Přidáno do
  • 1 univerzální mouky Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 1 strouhanky Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 12 šálek Rostlinného oleje na smažení Přidáno do
  • citron Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Hřebenatky opláchněte a osušte papírovou utěrkou.

2. Krok

Mouku osolte a opepřete.

3. Krok

Každou hřebenatku obalte v ochucené mouce a poté ji obalte v rozšlehaných vejcích. Poté hřebenatky obalte ve strouhance, dokud nejsou zcela obalené.

4. Krok

Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě.

5. Krok

Jakmile je olej rozpálený, opatrně do něj vložte hřebenatky. Vařte je asi 2 minuty z každé strany nebo dokud nezískají zlatohnědou barvu. Nezapomeňte pánev nepřeplnit; v případě potřeby smažte po částech.

6. Krok

Smažené hřebenatky přendejte děrovanou lžící na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby z nich odkapal přebytečný olej.

7. Krok

Smažené hřebenatky podávejte horké, ozdobené plátky citronu a čerstvou petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty