Zdroj: Youtube
Jednoduchá svíčková z halali
Tento klasický český pokrm má rád jistě každý. Víte, ale jak se tato svíčková omáčka z halali připravuje? Pojďme se na to podívat!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 ml smetany na vaření
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce citronové šťávy
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- Knedlík
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
Očistěte a nakrájejte také cibule, mrkev a česnek.
V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli.
Smažte cibuli dozlatova, poté přidejte mrkev a česnek a smažte ještě cca 2 minuty.
Přidejte hovězí maso a orestujte ho, dokud nezezlátne z každé strany.
Přidejte hovězí vývar (nebo vodu) do hrnce a přiveďte vše k varu.
Snižte teplotu, přikryjte hrnec a nechte vařit na mírném ohni cca 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Po uvaření maso vyjměte z hrnce a nakrájejte ho na tenké plátky. Ponechte jej stranou.
Do hrnce přidejte smetanu na vaření a hladkou mouku.
Dobře vše promíchejte, abyste vytvořili omáčku.
Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte hořčici, citronovou šťávu a cukr.
Osolte a opepřete podle chuti.
Vařte ještě asi 2 minuty.
Vložte nakrájené maso zpět do omáčky a promíchejte, aby se maso dobře obalilo omáčkou.
Vařte ještě několik minut, dokud se maso pořádně prohřeje.
Pokrm svíčková halali podávejte s bramborovým či houskovým knedlíkem a případně s brusinkami.