INZERCE

Zdroj: minadezhda from Getty Images

Játra v omáčce

Tato játra připravuji už léta a patří k mým nejoblíbenějším pokrmům pro rychlou a chutnou večeři. Elegantní a aromatická hořčičná omáčka dokonale zvýrazní chuť jater a zkušenosti mě naučily, jak je správně připravit, aby byla křehká a šťavnatá.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřová játra Přidáno do
  • 2 ks Cibule Přidáno do
  • 2 lžíce Máslo Přidáno do
  • 1 hrnek Vývar Přidáno do
  • 200 ml Krém Přidáno do
  • 2 lžíce Hořčice Přidáno do
  • Sůl, pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 lžíce mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Na samém začátku játra očistím od šlach, blan a cév, což je klíčový krok k tomu, aby zůstala měkká a hořká. Poté je nakrájím na nepříliš silné plátky.

2. Krok

Do mísy nasypu mouku, přidám sůl a pepř a promíchám. V této směsi obalím každý plátek jater. Zjistil jsem, že díky tomu jsou játra křupavější.

3. Krok

Cibuli nakrájím na plátky a osmažím na másle na pánvi dozlatova.

4. Krok

Na pánev jsem přidala plátky jater a smažila je z obou stran asi 3 minuty.

5. Krok

Poté přiliji vývar a přidám hořčici. Vše promíchám, podle chuti osolím a opepřím a pak asi 15 minut povařím.

6. Krok

Nakonec přidám smetanu a vařím ještě asi 5 minut. Během této doby by měla omáčka zhoustnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty