Zdroj: minadezhda from Getty Images
Játra v omáčce
Tato játra připravuji už léta a patří k mým nejoblíbenějším pokrmům pro rychlou a chutnou večeři. Elegantní a aromatická hořčičná omáčka dokonale zvýrazní chuť jater a zkušenosti mě naučily, jak je správně připravit, aby byla křehká a šťavnatá.
Ingredience
- 500 g vepřová játra
- 2 ks Cibule
- 2 lžíce Máslo
- 1 hrnek Vývar
- 200 ml Krém
- 2 lžíce Hořčice
- Sůl, pepř podle chuti
- 2 lžíce mouky
Nejnovější letáky
Postup
Na samém začátku játra očistím od šlach, blan a cév, což je klíčový krok k tomu, aby zůstala měkká a hořká. Poté je nakrájím na nepříliš silné plátky.
Do mísy nasypu mouku, přidám sůl a pepř a promíchám. V této směsi obalím každý plátek jater. Zjistil jsem, že díky tomu jsou játra křupavější.
Cibuli nakrájím na plátky a osmažím na másle na pánvi dozlatova.
Na pánev jsem přidala plátky jater a smažila je z obou stran asi 3 minuty.
Poté přiliji vývar a přidám hořčici. Vše promíchám, podle chuti osolím a opepřím a pak asi 15 minut povařím.
Nakonec přidám smetanu a vařím ještě asi 5 minut. Během této doby by měla omáčka zhoustnout.