Zdroj: Pixabay: Myriams-Fotos
Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky
Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.
Ingredience
- 200 g Zelená čočka
- 400 g Bezlepkové špagety
- 1 Nakrájená cibule
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 konzervy Nakrájená rajčata
- 1 čajová lžička sušená bazalka
- 1 čajová lžička sušené oregano
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 2 pl olivový olej
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte s čočkou, která vám ušetří čas; čočku důkladně propláchněte pod čistou vodou. Poté do středně velkého hrnce přidejte čočku a tolik vody, aby byla pokryta asi 2 cm. Směs přiveďte na prudkém ohni k varu. Nezapomeňte ji občas zamíchat, aby se neslepila.
Jakmile dosáhne bodu varu, snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a nechte vařit, dokud čočka nezměkne. To obvykle trvá 20-25 minut.
Zatímco se čočka vaří, můžete začít připravovat špagety podle návodu na obalu. Doporučuji vodu na těstoviny dobře osolit, zvýrazní se tak chuť těstovin.
Zatímco se vaří špagety, rozehřejte na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte na pánev nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní. To obvykle trvá 5-7 minut. Tento krok neuspěchejte, protože vytvoří chuťový základ pro omáčku.
Na pánev přidejte plechovku nakrájených rajčat, sušenou bazalku a oregano. Dobře promíchejte a nechte asi 5 minut dusit.
Čočka by už měla být uvařená. Slijte ji a přidejte do směsi s rajčatovou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Čočkovou omáčku dochuťte solí a černým pepřem podle chuti.
Jakmile jsou špagety al dente, slijte je a ihned je přidejte na pánev. Dobře promíchejte, aby se omáčkou obalil každý kousek špaget.
Čočkové špagety podávejte horké a ozdobené lístky čerstvé bazalky. Tento pokrm se dobře doplňuje s česnekovým chlebem nebo čerstvým salátem.