INZERCE

Zdroj: Pixabay: Myriams-Fotos

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g Zelená čočka Přidáno do
  • 400 g Bezlepkové špagety Přidáno do
  • 1 Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 konzervy Nakrájená rajčata Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušená bazalka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušené oregano Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • Čerstvé lístky bazalky na ozdobu Přidáno do
  • Čerstvé lístky bazalky na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Začněte s čočkou, která vám ušetří čas; čočku důkladně propláchněte pod čistou vodou. Poté do středně velkého hrnce přidejte čočku a tolik vody, aby byla pokryta asi 2 cm. Směs přiveďte na prudkém ohni k varu. Nezapomeňte ji občas zamíchat, aby se neslepila.

2. Krok

Jakmile dosáhne bodu varu, snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a nechte vařit, dokud čočka nezměkne. To obvykle trvá 20-25 minut.

3. Krok

Zatímco se čočka vaří, můžete začít připravovat špagety podle návodu na obalu. Doporučuji vodu na těstoviny dobře osolit, zvýrazní se tak chuť těstovin.

4. Krok

Zatímco se vaří špagety, rozehřejte na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte na pánev nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte je, dokud nezprůsvitní. To obvykle trvá 5-7 minut. Tento krok neuspěchejte, protože vytvoří chuťový základ pro omáčku.

5. Krok

Na pánev přidejte plechovku nakrájených rajčat, sušenou bazalku a oregano. Dobře promíchejte a nechte asi 5 minut dusit.

6. Krok

Čočka by už měla být uvařená. Slijte ji a přidejte do směsi s rajčatovou omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Čočkovou omáčku dochuťte solí a černým pepřem podle chuti.

7. Krok

Jakmile jsou špagety al dente, slijte je a ihned je přidejte na pánev. Dobře promíchejte, aby se omáčkou obalil každý kousek špaget.

8. Krok

Čočkové špagety podávejte horké a ozdobené lístky čerstvé bazalky. Tento pokrm se dobře doplňuje s česnekovým chlebem nebo čerstvým salátem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty