Zdroj: Freepik
Jak vyrobit domácí křenový krém
Nic se nevyrovná čerstvě připravenému křenovému krému. Přináší lahodný nádech do všech masových pokrmů a slouží jako vynikající koření na sendviče.
Ingredience
- 1⁄2 šálek čerstvý křen, oloupaný a jemně nastrouhaný
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte pracovní prostor. Oloupejte kořen křenu škrabkou na zeleninu, podobně jako to děláte s mrkví. Dávejte pozor, abyste se během tohoto procesu nedotkli očí, protože čerstvý křen může být poměrně silný.
Kořen křenu nastrouhejte na jemném struhadle. Tím zajistíte, že se chuť křenu rovnoměrně rozprostře do celého krému. Tento postup provádějte pokud možno v dobře větrané místnosti, aby vám kvůli silnému aroma neslzely oči.
V míse smíchejte čerstvě nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a bílý vinný ocet. Tyto ingredience míchejte, dokud se důkladně nepromíchají. Hořčice dodá křenu pikantní nádech, který doplní jeho pálivost, což je podle mého názoru velmi příjemná kombinace.
Směs podle chuti osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem. Nezapomeňte, že chutě se zintenzivňují, když křenový krém ztuhne, takže to s kořením nepřehánějte.
Před podáváním je nejlepší nechat křenový krém alespoň hodinu odležet v chladničce. Tato doba odpočinku dá chutím čas, aby se promísily, a já jsem si všimla, že to umocní celkovou lahodnost krému.