INZERCE

Zdroj: Freepik

Jak vyrobit domácí křenový krém

Nic se nevyrovná čerstvě připravenému křenovému krému. Přináší lahodný nádech do všech masových pokrmů a slouží jako vynikající koření na sendviče.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 12 šálek čerstvý křen, oloupaný a jemně nastrouhaný Přidáno do
  • 1 šálek zakysané smetany Přidáno do
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice Přidáno do
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa Přidáno do
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Nejprve si připravte pracovní prostor. Oloupejte kořen křenu škrabkou na zeleninu, podobně jako to děláte s mrkví. Dávejte pozor, abyste se během tohoto procesu nedotkli očí, protože čerstvý křen může být poměrně silný.

2. Krok

Kořen křenu nastrouhejte na jemném struhadle. Tím zajistíte, že se chuť křenu rovnoměrně rozprostře do celého krému. Tento postup provádějte pokud možno v dobře větrané místnosti, aby vám kvůli silnému aroma neslzely oči.

3. Krok

V míse smíchejte čerstvě nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a bílý vinný ocet. Tyto ingredience míchejte, dokud se důkladně nepromíchají. Hořčice dodá křenu pikantní nádech, který doplní jeho pálivost, což je podle mého názoru velmi příjemná kombinace.

4. Krok

Směs podle chuti osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem. Nezapomeňte, že chutě se zintenzivňují, když křenový krém ztuhne, takže to s kořením nepřehánějte.

5. Krok

Před podáváním je nejlepší nechat křenový krém alespoň hodinu odležet v chladničce. Tato doba odpočinku dá chutím čas, aby se promísily, a já jsem si všimla, že to umocní celkovou lahodnost krému.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty