INZERCE
Zdroj: Pixabay
Jak udělat nejlepší dip z omáčky tahini
Tento jednoduchý a snadno připravitelný dip z tahini je bohatý, aromatický a skvěle se hodí jako příloha k hranolkům, pita chlebu nebo zelenině. Díky krémové konzistenci a jedinečné směsi chutí se jistě stane hitem na každém setkání nebo jednoduše jako chutná svačinka na doma.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 1 šálek tahini
- 3 stroužky česnek (mletý)
- 4 pl citronová šťáva
- 2 pl Extra panenský olivový olej
- sůl
- 6 pl Voda (nebo do požadované konzistence)
- 1 čajová lžička Mletý kmín (nepovinné)
- Čerstvá petrželka na ozdobu (nepovinné)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
V misce smíchejte tahini, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Dobře promíchejte.
2. Krok
Do směsi postupně přidávejte vodu za stálého šlehání, dokud nedosáhnete krémové konzistence.
3. Krok
V případě potřeby vmíchejte mletý kmín, který dodá masu výraznější chuť.
4. Krok
Dip ochutnejte a dochuťte podle chuti.
5. Krok
Dip přendejte na servírovací mísu a ozdobte čerstvou petrželkou.
6. Krok
Podávejte se zeleninou, hranolky nebo pita chlebem.