INZERCE

Zdroj: Canva

Jahodový koláč s drobenkou

Rychlý jahodový koláč s drobenkou je sladkým pokrmem, který spojuje svěžest jahod s křupavou a lahodnou drobenkou na vrchu. Tento koláč s jahodami a drobenkou připravujeme s křehkým těstem, které je naplněno šťavnatými jahodami a posypané bohatou vrstvou drobenky, která se během pečení zlatě zesklovatí.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g másla (na těsto) Přidáno do
  • 200 g cukru (na těsto) Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 500 g čerstvých jahod (umytých a nakrájených na plátky) Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru (na jahodovou vrstvu) Přidáno do
  • 100 g másla (na drobenku) Přidáno do
  • 150 g hladké mouky (na drobenku) Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V míse smícháme hladkou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

2. Krok

Po odpočinku těsto rozválíme a vyložíme jím spodek dortové formy. Vytvoříme vyšší okraj.

3. Krok

Plátky jahod smícháme s moučkovým cukrem a rovnoměrně rozložíme na připraveném těstě.

4. Krok

V další míse smícháme máslo a hladkou mouku, dokud nevznikne drobenka. Tuto drobenku rovnoměrně rozprostřeme na vrchu jahodové vrstvy.

5. Krok

Jahodový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut, nebo dokud drobenka nezíská zlatavou barvu.

6. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme krájet na porce a podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty