INZERCE
Polévka z pečených rajčat
Polévka jako dělaná na spotřebu většího množství rajčat třeba z vlastní zahrádky
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 1 kg rajčata
- 2 červená cibule
- 1 česnek
- 400 ml zeleninový vývar
- 130 ml šlehačka
- Italské bylinky
- sůl a pepř
- cukr
- olivový olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Rajčata s oloupanými rozpůlenými cibulemi a rozpůlenou hlavou česneku dáme na pekáč, poté bohatě pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a italskými bylinkami
2. Krok
Při 200 stupních (horní/spodní ohřev) pečeme cca 70 minut (sledujeme, kdy rajčata lehce zhnědnou)
3. Krok
Nyní dáme upečená rajčata s cibulí do hrnce a vymačkáme k nim stroužky česneku, přidáme vzniklou tekutinu a rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem dohladka, přivedeme k lehkému varu
4. Krok
Přilijeme vývar se šlehačkou a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle vlastní potřeby Ještě zhruba 5 min. povaříme a podáváme
5. Krok
Dokonale se hodí opečený chléb nebo bageta a čerstvé bylinky Dobrou chuť