Zdroj: firnelf from Canva
Jablečný koláč s drobenkou
Chutný jablečný koláč s křehkou drobenkou je ideální na odpolední kávu. Je lehký, plný ovoce.
Ingredience
Košík
- 350 g hladké mouky
- 1 ks vejce
- 150 g kristalového cukru
- 1 ks Kypřící prášek
- 150 g máslo
Obsah
- 1 kg jablka
- 1 čl skořice
- 100 g kristalového cukru
Brouček
- 150 g Hladká mouka
- 100 g Olej
- 100 g Olej
- 100 g cukru
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na pečení, kterou vymažte máslem.
Těsto: Do misky smíchejte mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidejte vejce a máslo a vypracujte hladké těsto.
Často vyválejte a vložte do připravené formy na dno a strany formy a odložte do lednice.
Obsah: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme do těsta. Přidáme skořici a cukr, smícháme a následně rozetřeme na těsto.
Drobenka: Mouku, máslo a cukr smícháme v míse, dokud nezískáte hrubější drobenku. Drobenku rovnoměrně posypeme po jablcích.
Kolač pečeme v předehřáté troubě asi 35-40 minut, dokud není pěkně zlatý. Necháme vychladnout a pak můžeme podávat.