INZERCE
Jablečný a makový dort z pohanky
Jste již zkoušeli pohanku v dezertu? Výživná a zdravá snídaně pro celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Koláč
- 150 Pšenice
- 350 ml Text: voda
- 100 g Jablkové pyré
- 1 ks jablko
- 50 g Není třeba bílkovin
- 50 g Mletý mák
- 40 g švestkového džemu
- 10 g vanilkového cukru
Poleva
- 70 g Jablečné pyré
- 50 g švestková marmeláda
- 5 g čůrák
- 10 g čokoládový proteín není třeba
- 10 g rozpuštěného kokosového oleje
- 30 g Rozpuštěné čokolády
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Proso propláchneme vroucí vodou (2-3krát). Proso dáme do hrnce, zalijeme cca 350ml vody a za občasného míchání vaříme na slabém ohni, dokud nenasákne tekutinu a nezjemní, přibližně 15-20 minut.
2. Krok
Jablko očistíme a nastrouháme. Přidáme k uvařené pšenici.
3. Krok
Dále přidáme mak, pyré, lékař, protein, cukr a vše smícháme dohromady. Směs dáme do kulaté formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut.
4. Krok
Všechny ingredience na polevu smícháme do hladka. Rozlijeme na upečený koláč a necháme chvíli v ledničce. Poleva neztuhne.