INZERCE
Zdroj: aloha_17 from Getty Images
Italské zeleninové risotto
Recept na chutné italské zeleninové risotto, které si připravíte na oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g Rýže Arborio
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 2 ks rajče
- 1 ks červená paprika
- 100 g mrkev
- 100 g cuketa
- 1 l Zeleninový vývar
- 2 pl olivový olej
- 50 g parmazán
- 1 čajová lžička sůl a pepř
- 1 ks bobkový list
- Petrželová natě
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Opečte dozlatova.
2. Krok
Přidejte rýži a opečte ji spolu se zeleninou 2-3 minuty.
3. Krok
Pokrájejte rajčata, papriku, mrkev a cuketu na kousky a přidejte do pánve. Přidejte bobkový list. Vše promíchejte.
4. Krok
Postupně přidávejte zeleninový vývar a dusťte na mírném ohni. Po každém přidání vývaru počkejte, dokud ho rýže nevstřebá.
5. Krok
Když rýže vstřebá veškerý vývar, ochuťte risotto solí a kořením. Promíchejte a jemně nastrouhejte parmezán.
6. Krok
Podávejte risotto teplé. Před podáváním ho posypte zbytkem parmezánu a petrželovou natí.