INZERCE

Zdroj: aloha_17 from Getty Images

Italské zeleninové risotto

Recept na chutné italské zeleninové risotto, které si připravíte na oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g Rýže Arborio Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 ks rajče Přidáno do
  • 1 ks červená paprika Přidáno do
  • 100 g mrkev Přidáno do
  • 100 g cuketa Přidáno do
  • 1 l Zeleninový vývar Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 50 g parmazán Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl a pepř Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • Petrželová natě Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Opečte dozlatova.

2. Krok

Přidejte rýži a opečte ji spolu se zeleninou 2-3 minuty.

3. Krok

Pokrájejte rajčata, papriku, mrkev a cuketu na kousky a přidejte do pánve. Přidejte bobkový list. Vše promíchejte.

4. Krok

Postupně přidávejte zeleninový vývar a dusťte na mírném ohni. Po každém přidání vývaru počkejte, dokud ho rýže nevstřebá.

5. Krok

Když rýže vstřebá veškerý vývar, ochuťte risotto solí a kořením. Promíchejte a jemně nastrouhejte parmezán.

6. Krok

Podávejte risotto teplé. Před podáváním ho posypte zbytkem parmezánu a petrželovou natí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty