INZERCE

Italské rizoto s zampiony

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 250 g Rýže Arborio Přidáno do
  • 1.2 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 350 g hnědé houby Přidáno do
  • kus máslo Přidáno do
  • Nastrouhaný sýr Grana Padano nebo parmazán Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • Koření Přidáno do
  • česnekový prášek Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Zeleninový vývar ohřejeme a udržujeme ho na snížené teplotě stále horký.

2. Krok

V široké pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži a chvíli ji orestujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.

3. Krok

Rýži zalejeme jednou naběračkou vývaru. Když se vývar vsákne do rýže, přidáme další naběračku vývaru. Takto pokračujeme, dokud rýže nebude měkká.

4. Krok

Máme sníženou teplotu pod rýží a rýži často mícháme, vaříme ji nepokrytou.

5. Krok

Zatímco mícháme rýži, můžeme si připravit i žampiony. Očistíme je, nakrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi.

6. Krok

Do hotové rýže přidáme 4 - 5 lžic sýra a žampióny, dobře promícháme.

7. Krok

Posypeme strouhaným sýrem.

8. Krok

Dobrou chuť 🙂

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty