INZERCE
Italské rizoto s zampiony
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 250 g Rýže Arborio
- 1.2 l zeleninový vývar
- 350 g hnědé houby
- kus máslo
- Nastrouhaný sýr Grana Padano nebo parmazán
- Sůl
- Koření
- česnekový prášek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
Zeleninový vývar ohřejeme a udržujeme ho na snížené teplotě stále horký.
2. Krok
V široké pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži a chvíli ji orestujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.
3. Krok
Rýži zalejeme jednou naběračkou vývaru. Když se vývar vsákne do rýže, přidáme další naběračku vývaru. Takto pokračujeme, dokud rýže nebude měkká.
4. Krok
Máme sníženou teplotu pod rýží a rýži často mícháme, vaříme ji nepokrytou.
5. Krok
Zatímco mícháme rýži, můžeme si připravit i žampiony. Očistíme je, nakrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi.
6. Krok
Do hotové rýže přidáme 4 - 5 lžic sýra a žampióny, dobře promícháme.
7. Krok
Posypeme strouhaným sýrem.
8. Krok
Dobrou chuť 🙂