INZERCE

Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka s parmazánem je klasické italské jídlo, které se vyznačuje výraznou chutí rajčat doplněnou česnekem a bazalkou. Tato polévka je ideální pro lehký oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 3 středně velké rajčata Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička sušené bazalky Přidáno do
  • 1 větší mrkev Přidáno do
  • 1 litrů zeleninového vývaru Přidáno do
  • 3 Lžíce smetany na vaření Přidáno do
  • Čerstvý oregáno na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

3. Krok

Přidáme nakrájená rajčata, cukr, sůl a pepř. Necháme směs krátce povařit.

4. Krok

Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k rajčatům. Posypeme sušenou bazalkou a přilijeme zeleninový vývar.

5. Krok

Polévku vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud mrkev není měkká.

6. Krok

Pak polévku rozmixujeme do hladka a přilijeme smetanu.

7. Krok

Před podáváním polévku ozdobíme čerstvým oregánem. Rajčatová polévka italská je hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty