INZERCE
Italská rajčatová polévka
Italská rajčatová polévka s parmazánem je klasické italské jídlo, které se vyznačuje výraznou chutí rajčat doplněnou česnekem a bazalkou. Tato polévka je ideální pro lehký oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 3 středně velké rajčata
- 2 Lžíce olivového oleje
- cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 větší mrkev
- 1 litrů zeleninového vývaru
- 3 Lžíce smetany na vaření
- Čerstvý oregáno na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
3. Krok
Přidáme nakrájená rajčata, cukr, sůl a pepř. Necháme směs krátce povařit.
4. Krok
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k rajčatům. Posypeme sušenou bazalkou a přilijeme zeleninový vývar.
5. Krok
Polévku vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud mrkev není měkká.
6. Krok
Pak polévku rozmixujeme do hladka a přilijeme smetanu.
7. Krok
Před podáváním polévku ozdobíme čerstvým oregánem. Rajčatová polévka italská je hotová!