Zdroj: PingPongCat from Getty Images
Indická čočka Dhal
Indická čočka Dhal, která je bezlepková, bohatá na bílkoviny a výborná pro vegany.
Ingredience
- 1 hrnek červené čočky
- 3 hrnky vody
- 1 kus cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička Kurkumy
- 1 lžička garam masala
- špetka čili papričky
- 1 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravte červenou čočku - já ji vždy důkladně propláchnu, abych odstranil případné nečistoty. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a do ní vložte čočku. Varíme 15-20 minut, nebo dokud není čočka měkká.
Mezitím si na olivovém oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Česnek jemně nasekejte a přidejte k cibuli. Orestujte, dokud nebude cibule zlatohnědá.
Nyní přidejte rajčatový protlak, kurkumu, garam masala a špetku čili papričky. Tuto směs pokrmu nechte chvilinku zapékávat, abyste rozvinuli chutě všech koření.
Jakmile je čočka měkká, přilijte k ní kořeněnou cibuli s rajčatovým protlakem. Všechno promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte ještě asi 5 minut probublávat.
Před podáváním posypejte čerstvou naťí korandru a přidejte lžíci jogurtu.