INZERCE

Zdroj: PingPongCat from Getty Images

Indická čočka Dhal

Indická čočka Dhal, která je bezlepková, bohatá na bílkoviny a výborná pro vegany.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hrnek červené čočky Přidáno do
  • 3 hrnky vody Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 lžička Kurkumy Přidáno do
  • 1 lžička garam masala Přidáno do
  • špetka čili papričky Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve si připravte červenou čočku - já ji vždy důkladně propláchnu, abych odstranil případné nečistoty. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a do ní vložte čočku. Varíme 15-20 minut, nebo dokud není čočka měkká.

2. Krok

Mezitím si na olivovém oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Česnek jemně nasekejte a přidejte k cibuli. Orestujte, dokud nebude cibule zlatohnědá.

3. Krok

Nyní přidejte rajčatový protlak, kurkumu, garam masala a špetku čili papričky. Tuto směs pokrmu nechte chvilinku zapékávat, abyste rozvinuli chutě všech koření.

4. Krok

Jakmile je čočka měkká, přilijte k ní kořeněnou cibuli s rajčatovým protlakem. Všechno promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte ještě asi 5 minut probublávat.

5. Krok

Před podáváním posypejte čerstvou naťí korandru a přidejte lžíci jogurtu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty