INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/0e29013a37a8c032ad20c0884b7486.jpeg)
Hummus z červené řepy a kešu
Lahodné lehké vegetarianské jídlo, ,nebo zajimavá příloha která obzvláštní váš jidelníček
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g cizrny
- 400 g čerstvé červené řepy
- 1 Sůl lžíce tahini pasty
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- 250 g kešu oříšku
- 15 g thajské bazalky
- 15 ml pistaciového oleje
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
35 min.
1. Krok
Do hrnce si dejte namočit suchou cizrnu, propláchněte a přidejte nakrájenou červenou řepu, sůl, římský kmín.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/1e24702796fd49c259610649f02d7d.jpeg)
2. Krok
Vše společně vařte dokud vše nezměkne cca 25 min zvolna.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/3e20bbd4af4b2c74dc1889f733f90a.jpeg)
3. Krok
Po změknutí dejte vše do mixeru a rozmixujte na jemnou kaši dochutíme ještě citronovou šťávou a tahini pastou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/9cb98bc03311e712c706085574e76b.jpeg)
4. Krok
Na másle opečte kešu ořísky a po vychladnutí je posypte nakrájenymi bylinkami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/6d339a9a517953e8875956943826df.jpeg)
5. Krok
Ihned servirujte ja ještě použil pistaciový olej na dochucení při servirování ale bohatě stačí sezamový lněný či nějaký jiný.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yxEkKCbviwaqZqd_rps_/799566c8c14acfbceb3a0f7fe6006f.jpeg)