Zdroj: Canva
Hrnková čokoládová bábovka
Víte, že bábovka se nemusí péct v troubě, ale lze ji připravit mnohem jednodušeji? Ať už je to jogurtová bábovka hrnková či hrnková jablečná bábovka, vždy bude velmi chutná!
Ingredience
- 4 Lžíce hladké mouky
- 4 Lžíce krystalový cukr
- 2 Lžíce kakao
- 1⁄4 lžičky prášku do pečiva
- 1⁄4 lžičky soli
- 3 Lžíce mléka
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1⁄4 lžičky vanilkového extraktu
- 1 Lžíce čokoládových kapek
Nejnovější letáky
Postup
Prvně do velkého hrnku smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl.
Přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt.
Poté smíchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto.
Přidejte čokoládové kapky nebo nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se dobře nerozmíchají.
Vložte hrnek do mikrovlnné trouby a ohřejte při plném výkonu po dobu 1 minuty a 30 sekund nebo dokud bábovka nevzejde a nezdá se vlhká.
Vyndejte ji z mikrovlnné trouby a nechte ji trochu vychladnout.
Podávejte bábovku teplou a ozdobte dle vaší chuti například šlehačkou nebo čerstvým ovocem či moučkovým cukrem.