INZERCE
Zdroj: Lilechka75 from Getty Images
Hráškové pyré se smetanou
Hráškové pyré se smetanou je moje oblíbená příloha k masu. Miluji jeho jemnou konzistenci a lehce nasládlou chuť, kterou má obyčejný hrášek. Příprava není vůbec složitá a se smetanou získá hrášek úplně nový rozměr.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Mražený hrášek
- 200 ml Smetana ke šlehání
- Sůl, černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Hrách vložte do hrnce a přidejte tolik vody, aby byl hrách zakrytý. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, kdy by měl být hrášek měkký. Doporučuji nechat hrách vařit o něco déle, než aby ztvrdl.
2. Krok
Po uvaření hrášek slijte a vraťte zpět do hrnce. Přidejte smetanu, sůl a pepř. Ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré. ň
3. Krok
Pyré podávejte teplé.