INZERCE

Zdroj: Lilechka75 from Getty Images

Hráškové pyré se smetanou

Hráškové pyré se smetanou je moje oblíbená příloha k masu. Miluji jeho jemnou konzistenci a lehce nasládlou chuť, kterou má obyčejný hrášek. Příprava není vůbec složitá a se smetanou získá hrášek úplně nový rozměr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Mražený hrášek Přidáno do
  • 200 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • Sůl, černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Hrách vložte do hrnce a přidejte tolik vody, aby byl hrách zakrytý. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, kdy by měl být hrášek měkký. Doporučuji nechat hrách vařit o něco déle, než aby ztvrdl.

2. Krok

Po uvaření hrášek slijte a vraťte zpět do hrnce. Přidejte smetanu, sůl a pepř. Ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré. ň

3. Krok

Pyré podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty