Zdroj: from_my_point_of_view for Getty Images
Hovězí rolády
Hovězí rolády jsou oblíbenou klasikou německé kuchyně. Tento recept tuto klasiku posouvá na novou úroveň. Budete je milovat!
Ingredience
Roláda
- 6 Kusy Hovězí roláda
- 3 KL Hořčice
- 2 KL sůl
- 2 KL pepř
- 6 Disky slanina
- 3 střední velikost Cibule
- 15 Kusy Nakládané okurky
Omáčka
- 750 ml hovězí vývar
- 2 KL rajčatové pyré
- 2 KL červená paprika
- 125 ml červené víno
- 125 ml Smetana
- 2 KL Mouka
- 50 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Připravte hovězí rolády. Omyjte je a osušte je. Každou roládu potřete hořčicí a okořeňte ji solí a pepřem.
Pokryjte každou roládu plátkem slaniny. Nakrájejte cibuli na tenké kroužky a okurky na proužky. Rozprostřete cibulové kroužky a okurkové proužky po roládách.
Srolujte rolády a upevněte je pomocí kuchyňského provázku nebo jehel pro roládu.
Opečte rolády ve hrnci s horkým olejem ze všech stran. Vyjměte je z hrnce a odložte je stranou.
Ve stejném hrnci opečte zbylé cibule. Přidejte rajčatový protlak a papriku a vše zalejte červeným vínem a hovězím vývarem.
Vložte rolády zpět do hrnce a nechte vše asi 1,5 hodiny dusit.
Vyjměte rolády z hrnce. Smíchejte mouku s trochou vody a omáčkou ji zavažte. Nechte ji znovu přivést k varu a vmíchejte smetanu. Omáčku ochutnejte solí a pepřem a přidejte máslo, dokud se nerozpustí.
Vraťte rolády zpět do omáčky a vše nechte ještě jednou krátce povařit. Vaše vynikající hovězí rolády jsou hotové. Dobrou chuť!