INZERCE
Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Hovězí maso se zeleninou
Dušené hovězí maso se zeleninou, vhodné k obědu nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g Hovězí maso
- 1 kus velká mrkev
- 2 Stonky Celer
- 1 kus velká cibule
- 3 stroužky Česnek
- 2 kus Peppers
- 200 g Houby
- 500 ml Vývar
- 3 pl oleje
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
80 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na kousky a osolte. Na pánvi rozehřejte olej a maso osmažte dozlatova.
2. Krok
Mrkev, celer a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte přes lis.
3. Krok
Opečené maso přendejte do hrnce a na pánvi orestujte nakrájenou zeleninu s česnekem. Zeleninu jsem nechala opékat na středním plameni, aby získala barvu a chuť.
4. Krok
K masu v hrnci přidejte opečenou zeleninu, promíchejte a přidejte vývar. Poté do hrnce přidejte nakrájené papriky a houby a vše nechte asi 1 hodinu dusit.
5. Krok
Maso by mělo být krásně měkké a omáčka hustá. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit hladkou moukou.