INZERCE

Zdroj: pixelshot from Canva

Hovězí maso s brusinkovou omáčkou

Recept na dokonalé hovězí maso s brusinkovou omáčkou, které se hodí na slavnostní stůl.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 g Hovězí maso Přidáno do
  • 2 lžíce oleje Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 1 lžíce bobkové listy Přidáno do
  • 1 ks Větvička rozmarýnu Přidáno do
  • 400 g čerstvé brusinky Přidáno do
  • 4 lžíce Cukr Přidáno do
  • 1 lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 lžíce Máslo Přidáno do
  • 200 ml červené víno Přidáno do
  • 100 ml Hovězí vývar Přidáno do
  • Sůl a mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Hovězí maso opláchněte a osušte. Poté ho posypte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany opečte. Hovězí maso vždy opékám rychle a krátce, aby se zpevnila struktura povrchu a maso zůstalo šťavnaté.

2. Krok

Opečené maso přendejte do zapékací misky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, bobkové listy a rozmarýn. Vložte pekáč do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu.

3. Krok

Mezitím připravte brusinkovou omáčku. Do hrnce dejte brusinky, cukr, hořčici a máslo. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se brusinky zcela nerozpadnou.

4. Krok

Do pánve, kde jste opékali maso, nalijte červené víno a nechte ho vyvařit. Poté přilijte hovězí vývar a nechte ho řádně povařit.

5. Krok

Omáčku přecedíme do brusinek, dobře promícháme a necháme ještě několik minut povařit.

6. Krok

Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s brusinkovou omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty