Zdroj: pixelshot from Canva
Hovězí maso s brusinkovou omáčkou
Recept na dokonalé hovězí maso s brusinkovou omáčkou, které se hodí na slavnostní stůl.
Ingredience
- 800 g Hovězí maso
- 2 lžíce oleje
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 lžíce bobkové listy
- 1 ks Větvička rozmarýnu
- 400 g čerstvé brusinky
- 4 lžíce Cukr
- 1 lžíce Hořčice
- 1 lžíce Máslo
- 200 ml červené víno
- 100 ml Hovězí vývar
- Sůl a mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso opláchněte a osušte. Poté ho posypte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olej a maso z každé strany opečte. Hovězí maso vždy opékám rychle a krátce, aby se zpevnila struktura povrchu a maso zůstalo šťavnaté.
Opečené maso přendejte do zapékací misky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, bobkové listy a rozmarýn. Vložte pekáč do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu.
Mezitím připravte brusinkovou omáčku. Do hrnce dejte brusinky, cukr, hořčici a máslo. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se brusinky zcela nerozpadnou.
Do pánve, kde jste opékali maso, nalijte červené víno a nechte ho vyvařit. Poté přilijte hovězí vývar a nechte ho řádně povařit.
Omáčku přecedíme do brusinek, dobře promícháme a necháme ještě několik minut povařit.
Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s brusinkovou omáčkou.