Hovězí loupaná plec na červeném víně
Hovězí loupaná plec dušená na červeném víně s brusinkami je skvělé sezónní jídlo, které vaši kuchyň nádherně provoní a výtečně si na něm pochutnáte.
Ingredience
- 1 kg hovězí loupané plece
- 250 g cibule
- 250 g mrkev
- 50 g masla
- 2 Lžíce třtinového cukru
- 300 ml červeného vína
- 300 ml vývaru
- 3 Lžíce brusinkové omáčky
- 2 Lžíce rajčatového protlaku
- Rozmarýn
- Tymián
- 50 g sušených brusinek
- sůl a pepř
- bobkový list
Nejnovější letáky
Postup
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém tuku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté, co je maso opečené, ho vyjmeme a dáme stranou. Do tuku přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky.
Přidáme máslo, třtinový cukr a restujeme do tmavé karamelové barvy. Poté přidáme bylinky a koření. Vložíme kvalitní rajčatový protlak spolu s brusinkovou omáčkou a znova restujeme do tmavé barvy. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli odpařit a zredukovat. Poté přilijeme vývar a vrátíme do něj orestované maso.
Snížíme plamen, pevně přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni půldruhé hodiny, dokud hovězí maso nezměkne. Vmícháme brusinkovou omáčku, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zredukovala.
Podáváme se šťouchanou bramborovou kaší sypanou čerstvou petrželkou a přelitou máslem.