INZERCE
Hovězí loupaná plec na červeném víně

Hovězí loupaná plec na červeném víně

Hovězí loupaná plec dušená na červeném víně s brusinkami je skvělé sezónní jídlo, které vaši kuchyň nádherně provoní a výtečně si na něm pochutnáte.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězí loupané plece Přidáno do
  • 250 g cibule Přidáno do
  • 250 g mrkev Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 2 Lžíce třtinového cukru Přidáno do
  • 300 ml červeného vína Přidáno do
  • 300 ml vývaru Přidáno do
  • 3 Lžíce brusinkové omáčky Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • 50 g sušených brusinek Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém tuku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté, co je maso opečené, ho vyjmeme a dáme stranou. Do tuku přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky.

2. Krok

Přidáme máslo, třtinový cukr a restujeme do tmavé karamelové barvy. Poté přidáme bylinky a koření. Vložíme kvalitní rajčatový protlak spolu s brusinkovou omáčkou a znova restujeme do tmavé barvy. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli odpařit a zredukovat. Poté přilijeme vývar a vrátíme do něj orestované maso.

3. Krok

Snížíme plamen, pevně přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni půldruhé hodiny, dokud hovězí maso nezměkne. Vmícháme brusinkovou omáčku, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zredukovala.

4. Krok

Podáváme se šťouchanou bramborovou kaší sypanou čerstvou petrželkou a přelitou máslem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty