INZERCE

Zdroj: Dukell from Getty Images

Hovězí krk na hořčici

Recept na hovězí krk na hořčici, kterí sa hodí na obed.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězí krk Přidáno do
  • 4 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 2 kus mrkve Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 12 lžička pepř Přidáno do
  • 200 ml červeného vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
INZERCE

Postup

200 min.
1. Krok

Začněme tím, že hovězí krk omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Důležité je, aby maso bylo řádně vysušené, jinak se nám nebude správně opékat. Poté ho obalíme ve směsi hořčice, prolisovaného česneku, soli a pepře. Měli bychom nechat maso marinovat alespoň hodinu, ale ideální je ho nechat přes noc.

2. Krok

Na olivovém oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev, až cibule začne zlátnout.

3. Krok

Poté přidáme naložené maso a opékáme ze všech stran, dokud nezíská krásnou hnědou barvu. Tento krok je důležitý pro uvolnění maximální chuti z masa.

4. Krok

Po dobu, co opékáme maso, můžeme si připravit hrnec s vývarem. Jakmile je maso opečené, přidáme ho do hrnce s vývarem a zalijeme červeným vínem.

5. Krok

Pak hrnec přikryjeme a vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty