Zdroj: Dukell from Getty Images
Hovězí krk na hořčici
Recept na hovězí krk na hořčici, kterí sa hodí na obed.
Ingredience
- 1 kg hovězí krk
- 4 Lžíce Hořčice
- 3 stroužky česneku
- 2 kus cibule
- 2 kus mrkve
- 3 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička sůl
- 1⁄2 lžička pepř
- 200 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
Nejnovější letáky
Postup
Začněme tím, že hovězí krk omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Důležité je, aby maso bylo řádně vysušené, jinak se nám nebude správně opékat. Poté ho obalíme ve směsi hořčice, prolisovaného česneku, soli a pepře. Měli bychom nechat maso marinovat alespoň hodinu, ale ideální je ho nechat přes noc.
Na olivovém oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev, až cibule začne zlátnout.
Poté přidáme naložené maso a opékáme ze všech stran, dokud nezíská krásnou hnědou barvu. Tento krok je důležitý pro uvolnění maximální chuti z masa.
Po dobu, co opékáme maso, můžeme si připravit hrnec s vývarem. Jakmile je maso opečené, přidáme ho do hrnce s vývarem a zalijeme červeným vínem.
Pak hrnec přikryjeme a vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny.