:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/86920db4ece6978c23b6acacd0f1a2.jpeg)
Hovězí kližka na červeném víně
, hummus s červenou řepou a pečenou zeleninou
Ingredience
Suroviny
- 700 g hovězí kližka
- 200 g cibule
- 150 g špek
- 100 ml olej
- 3 ks bobkového listu
- 3 ks nového koření
- 5 g rozmarýn čerstvý nebo sušený
- 6 dcl vína červené suché do základu
- 150 g rajčat čerstvých sladkých
- 1 Lžíce třtinového cukru
- 150 g mrkve
- 150 g petržele
- 150 g celeru
- 500 ml vývaru na podlití
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička čili pasty není potřeba ale doporučuji
- Sůl a čerstvý pepř
Na přílohu
- 500 g cizrny
- 400 g čerstvé červené řepy
- 1 Lžíce tahini pasty
- 1 lžička římského kmínu
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
Postup
Maso si očistíme a naporcujeme na menší kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/4aa7aa0a32d7effba5e3db6888ea92.jpeg)
V rozehřáté pánvi si pomalu vyškvařte nakrájený špek na tuk ve kterým si zprudka orestujte nakrájené maso.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/2ba8a5e809ab362fb47fee4ba4a9d4.jpeg)
Mezitím si nakrájejte zbytek kořenové zeleniny. Orestované maso vyjmete stranou a do pánve vložte nakrájenou cibuli a bobkový list a nové koření mrkev, celer a petržel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/24194c0ba1c19aa407c90edb933a10.jpeg)
Pomalu opečte do tmavé barvy a poté přidejte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat a pak zakápněte vínem. Víno nechte vyvařit.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/6813fc902867c055d9f501043c7ffa.jpeg)
Do tmavého cibulového základu přidejte krájené rajčata a restujte minimálně 5 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/44338969c76c615d3138a0fdb4ac77.jpeg)
Poté přidejte zpět maso a podlijte zbylým červeným vínem trochou vývarů. Osolte a dochuťte solí, pepřem a bylinkami. Přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni cca 1 hodinu
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/c1493810bf56779e23f91c6fcd3a83.jpeg)
Do hrnce si dejte namočit suchou cizrnu, propláchněte a přidejte nakrájenou červenou řepu, sezamovou pastu tahini, sůl, římský kmín a vše společně vařte dokud vše nezměkne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/91ccbbe470141c5511e022c7f756a7.jpeg)
Krok 6.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/76a704125c5312aca13ea03111d925.jpeg)
Po změknutí dejte vše do mixeru a rozmixujte na jemnou kaši dochutíme ještě citronovou šťávou. Já si ještě část kořenové zeleniny opekl na másle s bylinkami a to jsem použil na dekoraci k servírování.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/bd51749fdf9ec67831e0d2ab34b9fe.jpeg)
Dobrou chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/N0ifr2rK28nr6LNI6xCL/464dd9ca222ef30f117679eff3bd94.jpeg)