Hovězí karbanátek se zelenými fazolkami
Asi se může na první pohled zdát, že trochu netradiční kombinace zelených fazolek a mletého masa nikam nevede, ale věřte mi, ve finále vznikne famózně vyrovnaná chuť.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g mražených zelených fazolek
- 2 vejce
- 6 lžic strouhanky
- sůl a pepř
- 6 lžic nadrobno nasekané zelené petrželky
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 8 šery rajčátek
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 2 menší cibule
- 60 ml olivového oleje
- 600 ml vody já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
Postup
1. Maso dejte do mísy, přidejte strouhanku, vejce, sůl, pepř, 3 lžíce nadrobno nasekané petrželky a velmi dobře prohněťte. Dejte do lednice alespoň na 30’ odpočinout.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, z masa vytvarujte 4 větší karbanátky a zprudka opečte z každé strany. Dejte stranou na talíř.
3. Na tu samou pánev dejte cca 3’ restovat cibuli, mrkev, rajčata a rajčatový protlak. Přidejte fazolky, dochuťte solí, pepřem, druhou částí zelené petrželky a zalijte vodou. Promíchejte, přidejte karbanátky, přikryjte a dejte na cca 45’ dusit.
4. V průběhu dušení kontrolujte tekutiny a dochuťte. Ve finále v jídle zůstane jen minimum šťávy intenzivní chuti.