INZERCE
Hovězí guláš
Recept pro nadšence hovězího masa, tentokrát guláš s rajčatovou omáčkou a těstovinovou přílohou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 Lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 středně velká žlutá cibule
- nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- mleté
- 750 g mletého hovězího masa
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 11⁄4 šálky hovězího vývaru
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička papriky
- 11⁄2 a šálky nevařených makarónů
- 1 lžička rozdrobeného čedaru
- Čerstvě nasekaná petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
85 min.
1. Krok
Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut doměkka.
2. Krok
Přidejte česnek a vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
3. Krok
Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezrůžoví, asi 6 minut.
4. Krok
Slijte tuk a vraťte ho na pánev. Osolte a opepřete.
5. Krok
Přidejte rajčatový protlak a promíchejte, aby se obalil, poté přilijte vývar, rajčatovou omáčku a nakrájená rajčata. Dochuťte italským kořením a paprikou a vmíchejte makaróny. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud těstoviny nezměknou, asi 15 minut.
6. Krok
Vmíchejte sýr a odstavte z ohně.
7. Krok
Před podáváním ozdobte petrželkou