INZERCE
Zdroj: phbcz from Getty Images
Hovězí guláš s těstovinami
Perfektní recept na dušené hovězí maso s těstovinami, které obvykle připravuji pro zvláštní události.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Hovězí maso
- 2 stroužky Česnek
- 2 kus Cibule
- 1 kus červené papriky
- 1 kus zelený pepř
- 3 kus Mrkev
- 2 lžíce Sladká paprika
- 750 ml Hovězí vývar
- 250 g Těstoviny
- sůl a pepř
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na kousky o velikosti asi 3x3 cm.
2. Krok
Cibuli, česnek a papriku nakrájejte nadrobno. Mrkev nakrájejte na kolečka. Nezapomeňte, že zelenina v guláši výrazně přispěje k jeho chuti a ke konzistenci omáčky.
3. Krok
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule mírně nezhnědne. V této fázi je velmi důležité pravidelně míchat, aby se cibule a česnek nepřipálily.
4. Krok
Přidejte maso, papriky a mrkev. Opékejte asi 10 minut, poté přidejte sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti.
5. Krok
Přilijte vývar, přidejte zeleninu a pomalu vařte asi 1 hodinu.
6. Krok
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a poté je slijte.