INZERCE

Zdroj: brasovianu from Getty Images

Hovězí guláš na pivu

Recept na vynikající dušené hovězí maso na tmavém pivu.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Hovězí maso Přidáno do
  • 4 kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 3 lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce Sladká paprika Přidáno do
  • 1 lžíce mletý kmín Přidáno do
  • 1 kus červené papriky Přidáno do
  • 2 kus rajčata Přidáno do
  • 12 l Tmavé pivo Přidáno do
  • 2 lžíce Hrubozrnná hořčice Přidáno do
  • 2 lžíce Hladká mouka Přidáno do
  • Sůl a černý pepř Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Na dobře rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rozdrcený česnek a kostky masa. Maso dobře opečte z každé strany, aby nasáklo všechnu šťávu.

2. Krok

Když je maso z každé strany opečené, přidejte koření - sůl, papriku, pepř a kmín. Je důležité přidat papriku právě teď. Pokud ji přidáte dříve, začne se pálit a získá nepříjemnou pachuť.

3. Krok

Opečené maso přelijte asi polovinou piva a přidejte nakrájenou červenou papriku, rajčata a hořčici. Nechte dusit a nechte odpařit alkohol z piva.

4. Krok

Poté přidejte zbytek piva a dolijte vodou tak, aby tekutina byla těsně nad masem. Guláš vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, po hodině promíchejte.

5. Krok

Když je maso měkké, přidáme zákvas - mouku rozpuštěnou ve vodě, necháme vařit a často mícháme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty