Zdroj: brasovianu from Getty Images
Hovězí guláš na pivu
Recept na vynikající dušené hovězí maso na tmavém pivu.
Ingredience
- 1 kg Hovězí maso
- 4 kus Cibule
- 2 stroužky Česnek
- 3 lžíce oleje
- 1 Lžíce Sladká paprika
- 1 lžíce mletý kmín
- 1 kus červené papriky
- 2 kus rajčata
- 1⁄2 l Tmavé pivo
- 2 lžíce Hrubozrnná hořčice
- 2 lžíce Hladká mouka
- Sůl a černý pepř
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Na dobře rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rozdrcený česnek a kostky masa. Maso dobře opečte z každé strany, aby nasáklo všechnu šťávu.
Když je maso z každé strany opečené, přidejte koření - sůl, papriku, pepř a kmín. Je důležité přidat papriku právě teď. Pokud ji přidáte dříve, začne se pálit a získá nepříjemnou pachuť.
Opečené maso přelijte asi polovinou piva a přidejte nakrájenou červenou papriku, rajčata a hořčici. Nechte dusit a nechte odpařit alkohol z piva.
Poté přidejte zbytek piva a dolijte vodou tak, aby tekutina byla těsně nad masem. Guláš vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, po hodině promíchejte.
Když je maso měkké, přidáme zákvas - mouku rozpuštěnou ve vodě, necháme vařit a často mícháme.